National Geographic Eesti, 4/2020

National Geographic Eesti 2020. aasta aprillikuu numbri kokkuvõte

TOIMETAJA VEERG: Mis meie planeeti ees ootab?

OPTIMISTI NÄGEMUS: Uuenemise stsenaarium – 2070. aastal on elu teistsugune, ja soojem. Aga me õpime süsinikuheidet piirama ja loodusega ühte jalga käima ning meil läheb hästi.

OPTIMISTI NÄGEMUS: Mida sina saad maailma heaks teha; Taastuvad liigid; Kuidas rakendada lainete jõudu; Saasteainetest kunstnikuvärvid; Astu kõrvale, Edison.

MIS NÄGU ON 2070: Reis elektriautodega risti läbi Ameerika näitab, kuidas uued ideed võivad sõidutada meid kestlikku energiatulevikku.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

MÄNGUS ON NENDE TULEVIK: Ajal, mil kliimamuutus tekitab kogu maailmas kaost,

teevad noored tegusid ja nõuavad vanemalt põlvkonnalt enamat.

50 AASTAT EDUSAMME: Rikastes riikides on õhk, vesi ja maa puhtamad kui 50 aastat tagasi. Nüüd tuleb seda edu laiendada, arendada puhast energiat ja säästa nagu ei kunagi varem.

50 AASTAT HÄVITUST: Kriis on ülemaailmne – kliima soojeneb kiiresti, väljasuremiste tempo tõuseb ja kasvav rahvastik tungib üha rohkem loodusele peale.

KUI AASTA ON 2070: Pole selge, kas me saame oma süsinikuheidet vähendatud. Palju selgem on, milliseks läheb kliima, kui me seda ei tee – üldse mitte heaks.

KADUNUD MAAILM: Meile kallite paikade muutudes tunneme emotsionaalset valu, mis sarnaneb koduigatsusega.

PESSIMISTI NÄGEMUS: Muutused, mida me ei näe – Fotograaf jäädvustab, kuidas inimesed on planeeti muutnud – isegi sügaval maa all.

PESSIMISTI NÄGEMUS: Kliima ja toidulaud; Üleujutus Veneetsias; Krabid vabastavad süsinikku; Mikroplastiosakesed Arktika merejääs; Ööd muutuvad valgemaks; Allergiad sagenevad; Need loomad on kadumas.

PESSIMISTI NÄGEMUS: Katastroofi stsenaarium – Meie suutmatus kliimamuutust ohjeldada hävitab planeeti. Meid võib päästa innovatsioon, aga midagi ilusat selles ei ole.

TOIMETAJA VEERG: Evolutsioonikõnd.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706