National Geographic Eesti, 5/2020

National Geographic Eesti 2020. aasta maikuu numbri kokkuvõte

MEIE FOTOGRAAFIDELT: Vincent J. Musi.

TOIMETAJA VEERG: Armastus, töö ja muud proovikivid

TRÜKIPROOV: Kui linn on karantiinis – Koroonaviiruse käes vaevlevas Itaalias Milanosse lõksu jäänud fotograaf õppis tegema portreid eemalt.

AVASTA: Miks me läheme paanikasse? – Juba eelajaloolistest aegadest võib meie ärevil aju mingi hirmutava tundmatuga silmitsi sattudes lühisesse minna.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

AVASTA: Uuendaja – Beverly Goodman; Vähigeenid kiirendavad hirve sarvekasvu; Šampoon murrab pudelist välja; Konnasõbralikud mulaažid; Minitööriistad minipuudele; Põhja-Korea etendus.

REISIJUTUD: Teravmäed silmapiiril; Kuhu minna, mida teha; Oru taassünd; Valge närimisvaik.

KUHU ON KADUNUD KÕIK PUTUKAD: Putukaid jääb muret tekitavalt kiiresti vähemaks. See võib olla planeedile katastroofiline.

AUTISMIGA TÄISIKKA: Autismispektri häirega inimestel võib olla eriti raske leida tööd ja armastust ning iseseisvuda. Kuid lootust on, et asjad hakkavad muutuma.

AUTISMI VARAJASED MÄRGID: Imikutel, kellel kujuneb autism, areneb aju liiga kiiresti, ütlevad teadlased. See avastus võib aidata arstidel autismi juba eos ära hoida.

ITAALIA AJATUD RAJAD: Itaalia mägialadel ja teistes maailma karjakasvatuspiirkondades on säilinud aastaajalise rände traditsioon.

KEHAD LIIKUMISES: Maismaaloomadel on arenenud lugematuid lahendusi samale probleemile: kuidas saada kõige paremini ühest kohast teise. Kulgemisviisid on olenevalt looma suurusest ja keskkonnast erinevad, aga nende kõigi eesmärk on liikuda tõhusalt ressursside poole ja ohust eemale.

TOIMETAJA VEERG: Karjalaskepäev.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706