National Geographic Eesti, 5/2021

National Geographic Eesti 2021. aasta maikuu numbri kokkuvõte

TOIMETAJA VEERG: Meie meredel on lootust.

AVASTA: Looduskaitse populaarsusvõistlus – Looduskaitses läheb enamik raha ja tähelepanu karismaatiliste liikide kaitsmisele. Kas on aeg seda lähenemisviisi muuta?

AVASTA: Kõnelevad kivirändurid; Kunst puhastab õhku; Rohelised tornmajad; Reostus, mis näeb paberil kena välja; Planeedi heaks; Mikroplasti toksiinid ohustavad mereloomi.

VAALAD ON MEIE MOODI: Selgub, et mõnedel vaalade ja delfiinide rühmadel on oma dialekt, oma toidusedel ja omad kombed – kultuurilised erinevused, mida kunagi peeti ainuomaseks inimesele.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

PLANEET OOKEAN: Ookeanid moodustavad üle 70% Maa pinnast. Neis on palju ülivõrdelist: seal asub maailma kõrgeim mägi Mauna Kea, millest enamik on veel all, ja suurim sügavik – Mariaani süvik. Valdav osa ookeanide põhjast on läbi uurimata: üle 80 protsendi alles ootab täielikku kaardistamist.

PÄÄSTAME RAHUD: Kuna kliimamuutus soojendab ookeane ja tapab kõikjal maailmas koralle, üritavad teadlased kõigest väest tundlikke rahusid kaitsta ning aretada vastupidavamaid koralle.

28 PÄEVA MEREPÕHJAS: Laurent Ballesta ja veel kolm uurijat veetsid kuu aega tillukeses kapslis elades ja Vahemere põhjas sukeldudes. Nad leidsid hämmastavaid mereloomi – ja märke meie mõjust ühele müstilisele maastikule.

SÜGAVIKE AARDEKÜTT: Robert Ballardit võidakse küll kõige rohkem tunda Titanicu leidjana, aga teadus- ja kultuuriaarete jahtimine on talle eluaegne ekspeditsioon.

TOIMETAJA VEERG: Päästetud toit.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706