National Geographic Eesti, 9/2021

National Geographic Eesti 2021. aasta septembrikuu numbri kokkuvõte

TOIMETAJA VEERG: Mälestame neid kõiki.

AVASTA: Õueelu kui ravim – Norra friluftsliv’i kontseptsioon viib inimesed loodusesse ja teeb ka pandeemia talutavamaks.

AVASTA: Magnetlaenguga lõuad; Dinosauruse tiivasulg; Isikukaitsevahendid prügina; Suurimad surfilained; Planeedi heaks; Koloniaalaja kiharad; Rae Wynn-Grant; Söödav probleem.

VÄIKESED IMED: Tänapäeva astronoomia annab meile ennenägematuid pilte Päikesesüsteemi ohtratest pisiobjektidest. Neilt väikekehadelt saame vihjeid universumi suurimate mõistatuste kohta.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

GEPARDID MÜÜGIKS: Neid kuninglikke kaslasi himustavad kaubitsejad, kes müüvad nad rikastele ostjatele. Uurime, kuidas üks kurjategijate võrgustik on gepardikutsikaid Aafrikast välja smugeldanud ja kuidas Somaalimaa selle vastu võitleb.

SULAMISEGA VÕIDU: National Geographicu meeskond paigaldas kõrgele Andidesse ilmajaama, mis võib aidata Kesk-Tšiilil toime tulla sealseid veevarusid ohustava põua ja soojenemisega.

AFGANISTANI OHTLIK VEELAHE: Nüüd, mil äärmuslased on USA lahkumisest uut jõudu saanult riiki üle võtmas, on ohtu sattunud vabadused, mille afgaanid on pärast 2001. aastat kätte võitnud.

TOIMETAJA VEERG: Elu nähtamatul prügimäel.

Septembris jätkub koostöös meie ajakirjaga Lõuna-Eesti foto- ja videokonkurss „Aken Lõuna-Eestisse“, kuhu saab esitada võistlustöid perioodil 01.06-30.09.2021. Lähem info veebis aadressil www.visitsouthestonia.com/konkurss

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706