National Geographic Eesti, 1/2021

National Geographic Eesti 2021. aasta jaanuarikuu numbri kokkuvõte

PÖÖRDUMINE: Muutuva maailmaga sammu pidades.

TRÜKIPROOV: Hubble’i taevased nägemused – 30 aastat pärast väljasaatmist avab Hubble’i teleskoop endiselt süvakosmose saladusi.

AVASTA: Saa tuttavaks: sinu näolestad – Autor näeb pooridest kaabitud rasuproovis oma alalisi kaaslasi: mikroskoopilisi näolesti.

AVASTA: Kahepaikseliikide avastaja ja kaitsja; Kuidas koerad kiitusest aru saavad; Mida suurem, seda parem; Merede päästmine, sammhaaval; Valgust pimedasse koopailma; Austraalias on kuradi valla päästmine hea asi; Selle väikese dinosauruse saba tajus puudutusi; 3D-printimine aitab rahusid taastada.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

SURNU TOOB RAHA: Kairo lähedalt leitud muistse mumifitseerimistöökoja preestrid olid taibukad ettevõtjad, kes pakkusid laia valikut matusepakette igale rahakotile.

MA OLEN SEE JÕGI, SEE JÕGI ON MINA: Uus-Meremaa andis Whanganui jõele isiku juriidilised õigused, et heastada kunagist ülekohut.

NAISED VÕTAVAD OHJAD: Boliivia, Uus-Meremaa ja Afganistani naised on astunud pikki samme poliitikas kaasa rääkimise poole. Paljud kogevad aga oma mõjuvõimu suurenedes kultuurilist vastuseisu – ja isegi vägivalda.

LOODUSLIK KINDLUS KAITSEB SOLDAT-AARAT: Hiigelsuur karstilehter on pelgupaigaks ühele salaküttimisest ja metsaraiest ohustatud liigile.

MEIE FOTOGRAAFIDELT: Lucas Foglia.

TOIMETAJA VEERG: Anname loodusele isiku õigused.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706