National Geographic Eesti, 11/2020

National Geographic Eesti 2020. aasta novembrikuu numbri kokkuvõte

TOIMETAJA VEERG: Ümber tehtud maailm.

LÄHIPILK: Meie elu koroonaga – Koroona on muutnud seda, kuidas me siia ilma sünnime, siin elame ja siit lahkume.

SISSEJUHATUS: Me liigume sellest hirmsast aastast edasi. Aga kuidas? Kuhu? – Tänavu valitses koroona meie elu üle ja pani paljud mõtlema, milline saab olema taastumine.

FAKTINURK: Esimesed sada päeva – Kuidas viirus üle maailma levis.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

ESSEE: Kiri minu põlvkonnale – Ärge pidage meid plindris põlvkonnaks, me ronime välja.

DEKOODER: Mis on Covid-19 ehk kuidas see viirus inimese keha ründab.

ESSEE: Ühe kogukonna kaotus – Larry Hammondi lugu.

FAKTINURK: Pandeemia hind – Kõikjal maailmas tuleb vaesust juurde. Covid-19 on andnud valusa hoobi vaestele, ja prognooside järgi viib ta aasta lõpuks veel sada miljonit inimest äärmisesse vaesusesse.

MAAILM VIIRUSE HAARDES: Belgia – Koroonapalatites hoolitsevad kurnatud töötajad haigete eest ja kuulavad nende sosinal avaldatud hirme. „Kui mina seda ei tee, kes siis?“ küsib üks õde.

UUS VAADE TERVISELE: Peame usaldama teadust – Teadlased püüavad kõigest väest ja vahelduva eduga koroonaviirust tundma õppida. Just nii teadus alati töötabki. Kui närvesööv ka ei ole seda pealt vaadata, on see ainus viis, kuidas pandeemiast jagu saada.

MAAILM VIIRUSE HAARDES: Indoneesia – Pandeemia, mis täitis kalmistuid, tühjendas ühtlasi tänavad – teatud piirini. Kodust riskiti siiski välja tulla esmavajaliku jaoks: usupühadele ja toidujagamistele.

UUS VAADE MAAILMALE: Ärme lase seda hetke raisku – Pandeemia on tuletanud meile meelde pakilist vajadust lõpetada planeedi kuritarvitamine. See võib innustada meid ennetama ähvardavat kliimakatastroofi – kui me saame jagu kiusatusest vanaviisi jätkata.

MAAILM VIIRUSE HAARDES: Keenia – Koroonaviirus luurab nairobilasi kõikjal, alates uhketest müüriga ümbritsetud villadest ja lõpetades täistuubitud agulitega, kus sajad tuhanded on viiruse vastu eriti kaitsetud.

UUS VAADE ÜHISKONNALE: Kuidas viirusest ja rahutustest sai inimsuse proovikivi – Koroona on muutnud seda, kuidas me elame ja töötame, röövinud mõned meile kõige kallimad rituaalid. Ent koos sotsiaalset õiglust nõudvate ülemaailmsete meeleavaldustega on see ühtlasi tuletanud meelde karjuvat vajadust vähendada ühiskonnas ebavõrdsust – ja kõige haavatavamaid paremini kaitsta.

KOODA: Taimede külvatud lootus.

TOIMETAJA VEERG: Kas nii võib küsida?

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Jaanus Sarapuu
Jaanus SarapuuReklaamimüügi projektijuhtTel: 5166 960