National Geographic Eesti, 3/2020

National Geographic Eesti 2020. aasta märtsikuu numbri kokkuvõte

TOIMETAJA VEERG: Paljutõotav ringmajandus.

TRÜKIPROOV: Millest kõneleb jää – Fotograaf näeb Alaska sisemaal jäässe külmunud põnevaid mustreid, ja muret tegevaid märke kliimamuutusest.

AVASTA: Otsides teed tulevikku – Võib-olla on teaduse kõige nõudlikum missioon innustada inimkonda tegutsema, ütleb sarja „Kosmos“ üks autoritest Ann Druyan.

AVASTA: Suurmeistrite mahv; Hiiglaslik geood; Kas see taim ajas viikingid pööraseks; Kunst ja kultuurid; Keeltepaabli säutsud; Maailmade sünd tähetolmu rõngastes; Külmavõetud laskumine; Mis aitaks Ugandal nafta ja turismi tasakaalu viia?; Miks kakab vombat kuubikuid?; Isa, kes annab järglastele oma hingeõhu.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

AVASTA: Võidujooks jätkub – Kurnavat koerarakendite võiduajamist pildistama läinud fotograaf leiab kärekülmast Arktika õhust selguse ja ühisosa koertega, kes finišisse ei jõudnud.

REISIJUTUD: Püha kõrgus; Rahude taastamine; Rattamatk Metsikus Läänes; Kuhu minna, mida teha.

REISIJUTUD: Võrratu Wales – Walesi lüürilised maastikud pakuvad põnevaid rannikuseiklusi ja lummavaid vaateid.

MAAILM, KUS EI TEKI PRÜGI: Maailm, kus prügi ei ole, näib võimatu. Aga nägemus ringmajandusest – kus me kasutame ressursse kokkuhoidlikult ja võtame materjale lõputult ringlusse – annab nii ettevõtetele kui ka keskkonnakaitsjatele inspiratsiooni. Kas me suudame selle teoks teha? Kas saame tegemata jätmist endale lubada?

MESILASTE SALADUSED: Fotograafi eksperimendist metsiku mesilaspesaga sünnivad ennenägematud kaadrid sellest, kuidas mesilased end kaitsevad, pesa sooja või jahedana hoiavad ning suhtlevad.

RÖÖVITUD TÜDRUKUTE UUS ALGUS: 276 Nigeeria koolitüdruku röövimine šokeeris maailma. 112 tüdrukut on ikka veel kadunud. Kuid need, kes pääsesid, loovad endale uut tulevikku.

KULTUUR VÕI PIINAMINE?: Jaapani makaagid on pika ajalooga meelelahutajad ja kultuurilised sümbolid. Tänapäeva Jaapanis aga pälvib nende kasutamine tsirkuselaadsetes etendustes üha rohkem kriitikat.

MEIE FOTOGRAAFIDELT: Michaela Skovranova.

TOIMETAJA VEERG: Maksusoodustus ringmajandusele.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706