Valik National Geographicu seni ilmunud eestikeelseid eriväljaandeid, mis on pälvinud lugejate hea vastuvõtu.  Foto: NG Eesti

National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid

Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.

National Gepgraphic Eesti vastutav väljaandja Rain Väät ütles, et kõik tellijad, kellel on praegu kehtiv ajakirja National Geographic Eesti tellimus, saavad igakuise põhiajakirja asemel edaspidi mahukaid temaatilisi eriväljaandeid. Esimene neist ilmub 2022. aasta veebruaris, teine aprillis ja nii igal teisel kuul. Väät lisas, et väljendamaks tänulikkust kõigi pikaajaliste tellijate suhtes ei pea praegused NG Eesti igakuise ajakirja tellijad automaatsel üleminekul NG eriväljaannete tellimisele juurde maksma, kuigi eriväljaande kaanehind on kallim kui senisel põhiväljaandel.

„National Geographicu mahukad eriväljaanded kajastavad põhjalikult ja visuaalselt kaasahaaravalt erinevaid teemavaldkondi, mis võimaldab meil kiiresti muutuva turuolukorra tingimustes paremini reageerida auditooriumi ootustele,“ rääkis Väät. „Kõik kuus eriväljaannet, mis aastas ilmuma hakkavad, vastavad erinevate lugejarühmade vajadusetele. Tänu sellele saame laiendada oma auditooriumi kandepinda ja tugevdada positsiooni temaatiliste eriväljaannete turusegmendis.“

National Geographicu eestikeelse põhiväljaande praegused tellijad, kes soovivad ka edaspidi NG väljaandeid oma postkasti saada, ei pea Väädi sõnul midagi täiendavalt tegema: eriväljaanded jõuavad nende postkasti, kuni senine igakuise ajakirja tellimus läbi saab. „Tellijad saavad täpselt nii mitu eriväljaannet, kui mitu ajakirja nad pidanuks oma senise tellimuse raames saama,“ selgitas Väät. Näiteks kui tellija praegune tellimus lõppeb 2022. aasta teisel kuul ehk veebruaris, saab ta järgmisel aastal kaks NG eriväljaannet – esimese veebruaris ja teise aprillis. Kui tellimus lõppeb 2022. aasta neljandal kuul ehk aprillis, saab ta neli eriväljaannet – esimese veebruaris, teise aprillis, kolmanda juunis ja neljanda augustis.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

Kui mõni praegune tellija peaks aga soovima oma tellimuse katkestada ning tellimuse eest tasutud ja kasutamata jäänud ettemaksu tagasi saada, saab ta võtta ühendust Äripäeva klienditeenindusega aadressil [email protected] või telefonil 667 0099 (E-R 9-17).

National Geographic Eesti tähistab tänavu kümnendat tegevusaastat. 2011. aasta oktoobris eestikeelsena lugejateni jõudnud National Geographicu igakuisele põhinumbrile lisaks on välja antud temaatilisi eriväljaandeid, samuti NG ristsõnaväljaandeid. National Geographicu väljaandja Eestis on üks siinseid juhtivaid meediaettevõtteid AS Äripäev.

Täiendav info:

Rain Väät, Äripäeva ajakirjade vastutav väljaandja

tel: +372 5105073 / e-post: [email protected]

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Jaanus Sarapuu
Jaanus SarapuuReklaamimüügi projektijuhtTel: 5166 960