Tracy R. Wolstencroft: Tasakaalus planeedi nimel

Tracy R. Wolstencroft, National Geographic Society president ja tegevjuht  Foto: MARK THIESSEN, NG

Legendaarne looduskaitsja Jane Goodall ütleb sageli: „Me hoolime alles siis, kui mõistame. Me aitame alles siis, kui hoolime.“ Juba 130 aastat on National Geographic Society innustanud inimesi meie planeedist paremini aru saama ja hoolima.

Selline pärand rõhutab meie tähtsust muutuste toojatena, kes heidavad valgust maailma imedele ja seda ähvardavatele ohtudele ning leiavad lahendusi. Praegu on meie põhieesmärk hoogustada tegutsemist planeedi tasakaalustamise nimel.

National Geographic Socety asutajad poleks iial ette kujutanud, kuidas maailm, mida me oleme tutvustanud, praegu muutub. Kui ühing 1888. aastal asutati, elas planeedil ligikaudu 1,5 miljardit inimest. Nüüd on meid üle 7,6 miljardi. Me seisame silmitsi suurte probleemidega: võidujooks ressurssidele, millega kasvavat rahvastikku elatada, soojenev kliima, elurikkuse enneolematu vähenemine. Meie sajandi suurim väljakutse on saavutada tasakaalus planeet, mis toidab inimkonda ja miljoneid teisi liike, kellega koos elame. National Geographic Society kui mõjutajaks loodud üleilmne mittetulundusühing on pühendunud sellele väljakutsele.

Kasutame oma tugevaid partnerlussuhteid, et toetada maailma parimaid teadlasi, uurijaid, looduskaitsjaid, koolitajaid ja kirjutajaid – pöördeliste ideedega julgeid inimesi, kes loovad uuendusi terve ja kestliku tuleviku tagamiseks. Investeerime töövahenditesse, tehnoloogiasse ja koolitusse, et aidata uurijate ja uuendajate rahvusvahelisel kogukonnal algatada muutusi. Loome koos oma strateegiliste partneritega teaduslikke lahendusi meie planeedi kaitsmiseks.

Meie edu sõltub teadlikust üldsusest (üksikisikutest, poliitikakujundajatest, ettevõtetest, fondidest ja teistest mõttekaaslastest), kes usub meie missiooni, väärtustab loodust ja on võtnud nõuks seda tulevaste põlvkondade jaoks kaitsta.

National Geographic Society uue presidendi ja tegevjuhina olen ma meie missioonist ülimalt innustatud. Olen veendunud, et üheskoos suudame liikuda oma põhieesmärgi, tasakaalus planeedi suunas. Loodan, et ühined meiega.

National Geographic
National Geographic on maailma suurim populaarteaduslik ajakiri
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu alguses.
Tracy R. Wolstencroft, National Geographic Society president ja tegevjuht

Meie sajandi suurim väljakutse on saavutada tasakaalus planeet, mis toidab inimkonda ja miljoneid teisi liike, kellega koos elame.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Sirle Kübar
Sirle KübarReklaamimüügi projektijuhtTel: 56845555