National Geographic Eesti, 6/2021

National Geographic Eesti 2021. aasta juunikuu numbri kokkuvõte

TRÜKIPROOV: Klaasist mereloomaaed – Ülitäpsed mereloomakujukesed, mis valmistati 19. sajandil õppevahenditeks, on nüüd muuseumieksponaadid.

AVASTA: Armas Fermi: fännikiri – Minu lemmik-kosmoseaparaat on gammakiirguse kosmoseteleskoop Fermi, mis näeb kosmost meist erinevalt.

AVASTA: Kuninga kummalised värvid; Kivikõva putukas; Krõbe vetikapeekon; Uus liiges laborist?; Kanjonite maa; Planeedi heaks; Anglosaksi laevmatus tähistas ajastu lõppu; Loomad, kes kannavad kaasas panipaiku; Leivategu Pompeis.

HÄDAOHTLIK TEEKOND MAA JA TAEVA VAHEL: Igal kevadel ajavad Gruusia Kaukasuse mägede lambakarjused igivana traditsiooni järgides oma karjad vaevalist teed mööda suvekarjamaadele – ja aegade taha.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

LUGUDE LINN TRIESTE: Põhja-Itaalia elegantne ja elav piirilinn Trieste on pikka aega olnud tunnustamata kultuuripärl. Nüüd võib taastekkinud huvi linna sadama vastu tuua uue õitsengu.

PUTUKAELU PUU OTSAS: Amasoonias tehtud uudses katses leiti sadu liike putukaid, kes elavad vihmametsas kõrgel puuvõrades.

MAAILMA KÕIGE LÕUNAPOOLSEM PUU: Milline selle soojeneva planeedi triljonitest puudest kasvab kõige kaugemal lõunas? Meie töörühm trotsis Hoorni neeme marutuuli, et seda puud leida.

TOIMETAJA VEERG: Laupkokkupõrge.

Fotokonkursi „Rabas on rabav“ võidutööd: 2019. aasta kevadel kuulutasid National Geographic Eesti ja International Peatland Congress välja fotovõistluse „Rabas on rabav“. Selles numbris ilmuvad konkursi võidutööd, kõiki konkursile esitatud töid on võimalik näha veebiaadressil peatlandcongress2021.com

Tulekul uus konkurss! Juunis algab koostöös meie ajakirjaga Lõuna-Eesti foto- ja videokonkurss „Aken Lõuna-Eestiss“, kuhu saab esitada võistlustöid perioodil 01.06-30.09.2021. Lähem info veebis aadressil www.visitsouthestonia.com/konkurss

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706