National Geographic Eesti, 7/2019

National Geographic Eesti 2019. aasta juulikuu numbri kokkuvõte

TRÜKIPROOV: Viirastuslikud maailmad – Mis jääb järele Šoti viski klaasi, kui see on tühjaks joodud? Jäävad ebamaised maastikud, kui oskad vaadata.

ALGUSPUNKT: Saadame kosmosesse ainult naised – Naistel on pikkadeks kosmoselendudeks paremad eeldused, milleks sinna siis üldse mehi saata?

ALGUSPUNKT: Kõrreküsitlus ehk milline kõrs on loodushoidlik; Võilille lend; Iiidsest metsast leitud müütiline olevus; „Jah, magada! Võib-olla terveks saada...“; Elizabeth Mynatt – Ta tahab, et inimesed elaksid kauem ja oleksid tervemad, IT abiga.

AVASTA: Uudsed käimlad; Soolasaar Surnumeres; Kuidas suudab see veider paar sugu teha?

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

AVASTA: Sähvatused pimedas öös – Vahelduseks Mehhiko ebastabiilsuse ja vägivalla jäädvustamisele suunab fotograaf pilgu ühe sealse loodusime üürikesele ilule.

SINU VÕTE: Smaha Jahangir.

STARDILOENDUS UUE AJASTUNI KOSMOSES: Juulikuus 50 aastat tagasi käisid astronaudid esimest korda Kuul. Apollo 11 edu – kõigest 66 aastat pärast vendade Wrightide esimest lendu – oli näide inimkonna söakusest ja leidlikkusest. Nüüd on Kuu meil taas sihikul ja ettevõtjate uus põlvkond hakkab üritama kosmosest kasumit teenida.

MIS JÄRGMISEKS?: Võib paista, nagu me poleks aastakümneid kuhugi edasi liikunud. Aga saabumas on kosmosereiside uus ajastu, kus saavad kokku teadus ja kasumijaht.

HÜPE OTSE TULLE: Igal suvel laskuvad „suitsuhüppajate“ meeskonnad langevarjuga Alaska metsakolgastesse ohtlikule võidujooksule maastikupõlengutega.

METS KAHANEB, MERI PÜHIB MINEMA ELUSID: Tõusev vesi ja röövraie murravad puid, mis kaitsevad India ja Bangladeshi rannikut.

TOIMETAJA VEERG: Üks küsimus ja kaks äriideed.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706