National Geographic Eesti veebruar, 2/2019

National Geographic Eesti 2019. aasta veebruarikuu numbri kokkuvõte

TOIMETAJA VEERG: Tehnoloogia head ja vead.

TRÜKIPROOV: Pilvevõlur – Hollandi kunstnik Berndnaut Smilde loob veepihustite ja suitsumasinate abil aurupilvi ning laseb neid pildistada.

ALGUSPUNKT: Kuidas ketšup tõstis toiduohutust – Kui sul ei hakanud paha ketšupi bakteritest, võis hakata säilitusainetest, kuni Henry J. Heinz ketšupi puhtaks tegi.

ALGUSPUNKT: Maasikate sugu; Loomapiimast lähemalt; Limakud polegi nii lihtsad; Imporditud majandusvõimsus; Põrnikas ja tema tööriist. Steve Ramirez – neuroteadlane, kes tekitab mälestusi, ja surub neid alla.

AVASTA: Kolmekordne oht; Presidendi mesinik; Napilt pääsenud kaadrid; Ürginstinkt – Täispuhutud seksapiil? Jah, otseses mõttes.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

SINU VÕTE: Alvis Lazarus.

TORMIJOOKS VALGELE KULLALE: Nõudlus võimsate akude järele aina kasvab ja Boliivia loodab oma hiigelsuurelt soolakult liitiumi kaevandades ratsa rikkaks saada. Kas see ka paljudele boliivlastele kasu toob, pole selge.

SILICON VALLEY MITU PALET: Silicon Valley on endiselt võimaluste maa, aga tema edu nõuab inimestelt lõivu. Uued lööksõnad on vastutustunne ja empaatia.

ÜLIM OHVERDUS: Üle 500 aasta tagasi nüüdse Peruu aladel elanud tšimud ohverdasid šokeerivates rituaalides 269 poissi ja tüdrukut. Miks? See on mõistatus.

IRAANI NOMAADIDE HÄÄBUMINE: Tänapäevane elu peibutab uut põlvkonda linnadesse. Vähesed allesjäänud mõtisklevad: mis elu see on?

VISA MÄSSUVAIMU RITUAALID: Ameerika karnevalidel ja muudel maskeraadipidustustel austatakse müütilisteks olevusteks ja vallatuteks kuraditeks kehastudes oma kultuuride, Aafrika, Põlis-Ameerika ja Euroopa juuri ning pilgatakse kunagisi rõhujaid.

TOIMETAJA VEERG: Ülim ohverdus, progressi nimel.

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706