Rain Väät: Maailma muutvad lood

26. aprill 2016, 11:02

Alates sellest numbrist annab ajakirja National Geographic Eesti välja AS Äripäev. Küsite, et miks? Või olete isegi üllatunud, et kuidas küll maailma kuulsaim ajakiri ning kohalik roosa majandusleht üksteist leidsid ja mismoodi nad üldse omavahel kokku sobivad? Asi on lihtsamast lihtsam.

Ajakirjal National Geographic ning Äripäeval on nii mõndagi ühist. Me mõlemad seisame vankumatult ausa ja kartmatu ajakirjanduse eest. Me mõlemad oleme omal alal ettevõtlikud. Me mõlemad usume, et lugude rääkimine aitab maailma paremaks muuta. Ja meile mõlemale meeldib, kui meid ümbritsev keskkond muutub seeläbi mõnusamaks paigaks, kus elada.

National Geographic Eesti uue kirjastajana on meil suur au osaleda globaalses projektis, mis aitab maailma paremaks muuta ning silmaringi avardada. Juba ligi 128 aastat on National Geographic Society oma ajakirja, telekanalite, näituste, konverentside, raamatute ja muude toodete abil finantseerinud arvutuid teadusekspeditsioone, toetanud väljasuremisohus olevate liikide säilimist, jäädvustanud hääbumise äärel olevaid kultuure või olnud osaline vapustavate avastuste tegemisel.

Kõik see on ajakirja veergude, teleri- või arvutiekraani ja raamatulehekülgede kaudu rikastanud meie maailmapilti. Pannud meid mõtlema asjade üle, mida saaksime ehk paremaks muuta. Sundinud meid kasvõi hetkeks enda sisse vaatama ja küsima, mida me ise saame teha, et ka meie lastel ja lapselastel ja nende lastel oleks hea elada.

Me mõlemad, National Geographic ja Äripäev, soovime, et inimeste maailmatunnetus avarduks. Et me kõik oleksime avatud meelega ja mõtleksime ning tegutseksime keskkonnahoidlikult. Et me saaksime maailma avastada kogu selle liigirikkuses ja eri variatsioonides. Et me tunneksime oma ajalugu ja oskaksime aimata, mis võib meid oodata tulevikus.

Oleme kolleegidega Äripäevast rõõmsad, et saame alustada koostööd nii väärika väljaandega nagu National Geographic. Meil on hea meel tervitada partnerina kunagist äripäevlast ja suurepärast ajakirjanikku Erkki Peetsalu, kelle tiim jätkab National Geographic Eesti sisuloomega.

Ütleme ka aitäh Leedu raamatukirjastusele Alma Littera, kes National Geographicu 2011. aasta sügisel Eestisse tõi ning ajakirja väljaandmise teatepulga Eestis meile üle andis.

Ühtlasi täname kõiki National Geographic Eesti tellijaid ja lugejaid. National Geographicu auditoorium tähendab vaieldamatult palju rohkemat, kui lihtsalt ühe ajakirja lugejaid!

Geographicu lugeja on mõtteviisi kandja, NG missiooni toetaja. Küsimus ei ole ju milleski vähemas ega rohkemas kui selles, kuidas läheb meie koduplaneedil ja selle asukail eri paigus üle maailma.

Meil Äripäevas on väga hea meel, et nii paljudele inimestele läheb korda missiooniga ajakirjandus. National Geographicu lugemine on üks viis sellest märku anda, et ma hoolin. Oleme veendunud, et hoolivaid inimesi saab aina juurde tulla ning omalt poolt teeme kõik sellele kaasaaitamiseks. Üheskoos muudame maailma paremaks paigaks.

Soovime mõnusat lugemist!

Vaata kõiki uudiseid

Toetajad:

Telli ajakiri

Telli National Geographic
National Geographic Eesti pakub harivat lugemist kogu perele.
Ajakiri ilmub ühe korra kuus, iga kuu alguses.
Ajakirjal on 87 000 lugejat.
Hind: e-arve püsimaksega 6,49 €, aastaks 75 €
Telli Ajakiri