National Geographic Eesti aprill, 4/2018

National Geographic Eesti 2018. aasta aprillikuu numbri kokkuvõte

NÄGEMUSD: Sinu võte

TOIMETAJA VEERG: „Et tõusta mineviku rassismist kõrgemale, peame seda tunnistama,“ kirjutab rahvusvahelise väljaande peatoimetaja Susan Goldberg National Geographicu näitel.

INIMKONNA VÄRVISPEKTER: „Ma olen kindlalt veendunud, et musti ja valgeid pole olemas,“ ütleb fotograaf Angélica Dass, kes on kuus aastat sobitanud tuhandete inimeste nahatoone kokku standardvärvidega, et näidata, kui kunstlik võib rassideks jaotamine olla.

„INIMESED ON LOODUD NAGU NAD ON“: 11-aastastele erimunakaksikutele Marciale ja Milliele pole nende erinev välimus kunagi olnud probleem.

AVASTA: Reisipäevik – Ohu valgustamine; Hiiglane jälgimise all; Päästes loodust, üks inimene korraga; Ürglinnu elustamine.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

AVASTA: Tilgake magusateadust; Kuulsusesära; Raske on olla naissoost: statistika.

RASSID JA GEENID: Mis täpselt on rass? Teadus ütleb, et sellel pole bioloogilist alust, vaid see on suuresti kunstlik silt, millega inimesi määratletakse ja lahutatakse.

MEIE JA NEMAD: Meil on sünnipärane kalduvus Meid Neist eristada ja iseenda rühma eelistada. Kas teadus saab pakkuda lahendust?

MAAVÄLISE ELU OTSINGUL: Cassini-Huygensi kosmoseaparaat on andnud paljulubavaid vihjeid elu võimalikkuse kohta Saturni ümbruses.

KUI KAOB KUNINGLIK JAAGUAR: Seda Põhja- ja Lõuna-Ameerika varglikku kiskjat austatakse vaimse sümbolina. Nüüd varitsevad teda ohud, mis võivad jätta meile sellest erilisest kaslasest vaid mälestuse.

JAAGUARID SALAKÜTTIDE HAARDES: Hiina raha sissevool Boliiviasse seab need tähnilised kaslased piiramisrõngasse, sest nende kihvad ja koljud on minev kaup.

VANEMAPUHKUS ISADE MOODI: Koos Johan Bävmani poja Viggoga sündis ka üks sügavalt isiklik fotoprojekt ehk ülevaade sellest, kuidas Rootsi isad kasutavad vanemapuhkust, et jääda koju laste juurde.

TOIMETAJA VEERG: Nemad on Meie

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706