National Geographic Eesti oktoober, 10/2017

National Geographic Eesti 2017. aasta oktoobrikuu numbri kokkuvõte

3 KÜSIMUST: Kaaslaste jõud – Naisjuhtimise eestkõneleja ning raamatu „Lean In: Women, Work and the Will to Lead“ („Pürgi edasi: naised, töö ja juhtimistahe“) autor Sheryl Sandberg arutleb sooküsimuste üle.

AVASTA: Loomad – Kui hästi sa oma kassi tunned?; Selgroogsete rõivastuse lugu; Mis toimub koera peas?; Pika näo põhjus; Tähnid ja triibud polegi nii mustvalged; Varumesilased?; Vabana sündinud.

NÄGEMUSD: Sinu võte

MÜÜTILINE JANE: Ta oli algaja teadlane, kes sai kuulsaks oma murranguliste avastustega šimpansite uurimisel. Hiljuti välja ilmunud kaadrid heidavad valgust tema loo tagamaadele, tema tehtud kompromissidele ja fotograafile, keda ta armastas.

KAS LOOMI PEAB TAPMA, ET NEID PÄÄSTA?: Trofeejaht aitab rahastada liigikaitset. Kriitikud väidavad, et kasu on liiga üle paisutatud, suurulukeid tappa on tänapäeval ebaeetiline.

National Geographic
National Geographicu põnevad erinumbrid
Ajakiri ilmub kuus korda aastas.

ELU MAAILMA ÄÄREL: Venemaa Arktika põliste põhjapõdrakasvatajate neenetsite iga-aastast pikka rännakut raskendavad kaks tänapäevast takistust: kliimamuutus ja hiiglaslik maagaasimaardla.

KÕIGIL KORRUSTEL: Igal nädalavahetusel kihavad Manila Tondo linnaosa kortermajade koridorid elust – ja lootusest.

TOIMETAJA VEERG: Vene rulett maailma piiril

Innovatsioonist, lõunaeestlase pilguga: Koostööprojekti "Elu kahe maailma piiril" raames ilmunud loos avaldavad oma arvamust tehnikateadlane ja kosmosetehnoloog Mart Noorma, IT-visionäär Linnar Viik, koolitaja Indrek Maripuu ja ettevõtja Kuldar Leis, pildistas Lõuna-Eesti fotograaf Grethe Rõõm.

 

Jaga lugu:
Klienditeenindus
KlienditeenindusVana-Lõuna 39/1, 19094 TallinnTel: 667 0099 (tööpäeviti 9–17)
Rain Väät
Rain VäätVastutav väljaandjaTel: 667 0044
Erkki Peetsalu
Erkki PeetsaluPeatoimetajaTel: 501 8100
Margit Raias
Margit RaiasToimetaja-korrektorTel: 504 1108
Sven Puusepp
Sven PuuseppGraafiline disainerTel: 512 3163
Markus Savi
Markus SaviReklaamimüügi projektijuhtTel: 58 807 706